Graviditeten fram till v.15

Beskedet

Det var den 28 september 2009 och min mens var en månad sen, vi hade precis flyttat in i våran nya lägenhet som vi hade renoverat helt några veckor innan så jag trodde väl att den var försenad pga stress. Men jag hoppades på att jag var gravid. Jag ringde till ungdomsmottagningen och fick en tid klockan sex på kvällen samma dag. Jag och Michael cyklade bort till ungdomsmottagningen och jag fick komma in direkt. Jag gjorde testet och det var positivt. Jag tror det blev lite som en chock och varken jag eller Michael fattade nog inte riktigt. Men vi skulle i alla fall bli föräldrar. Jag fick nummret till barnmorskan där jag skulle ringa och beställa en tid.

Första besöket hos barmmorskan

Några dagar senare ringde jag och beställde tid och fick en tid den 15 oktober. Hon berättade lite om att det var det längsta besöket man gjorde och att man skulle prata lite om graviditeten och liknande. När vi kom dit så följde vi med henne in på hennes rum, hon fyllde i massa uppgifter om oss, frågade hur jag mådde osv. Hon frågade när jag hade min mens senast som jag inte riktigt kom ihåg så vi räknade på ett ungefär och då var jag i v.8+5 och fick beräknad förlossning den 22 maj. Vi fick även en ny tid den 3 november. 


Hur jag har mått 

Jag har mått illa ganska ofta, men jag har bara spytt två, tre gånger. Men det har försvunnit sakta med säkert, så nu är det bara ibland jag mår illa. Jag har varit väldigt trött och sover ofta en stund mitt på dagen. Jag måste alltid gå upp minst en gång och kissa varje natt. Jag har varit lite yr till och från, men det är mest när jag ställt mig upp för fort osv. Mina bröst har växt ganska mycket, och jag har fått ganska mycket bristningar, men det är inget jag bryr mig om. 

Hur det var att berätta för alla

Vi berättade för alla ganska tidigt för vi kunde inte hålla oss. Vi har bara fått positiva bemötningar.
Den jag var räddast att berätta för var min mamma, eftersom hon bara var 17 när hon fick mig och alltid uppmanat mig att jag inte ska skaffa barn för tidigt. Men hon tog det förvånansvärt bra och det är jag riktigt glad över. För vem behöver inte sin mamma i en sådan här situation? 


Andra besöket hos barnmorskan

Denna gången var det dags för blodprov & urinprov och jag var jätte nervös. Jag hade aldrig tagit mer än ett blodprov i fingret. Jag var jätte rädd och hon förklarade lite för mig att det inte gjorde alls ont osv. Michael höll mig i handen och det gick hur bra som helst och det gjorde inte alls ont. Jag var då i v.11+3. Vi pratade lite om hur jag mått osv, sedan fick vi några tidningar och papper om att beställa ultraljud som står på tur. Det ska göras den 14 december. Nästa gång vi ska dit blir den 22 december.

v.13

 

v.15

 

 


Myskväll!

Vi har myskväll med milkshake, popcorn och cola!